VERSLAG MIDZOMERNACHTCROSS (Mathilde Kennis)

In het Amsterdamse Bos is het altijd gezellig hardlopen, maar toch vooral tijdens de jaarlijkse Midzomernachtcross.

VERSLAG MIDZOMERNACHTCROSS (Mathilde Kennis)

Dit jaar verscheen er een kleine delegatie van Vegan Runners Nederland aan de startlijn om de vrijdagavond al hardlopend af te sluiten.

 

Kitty nam al eerder deel aan vorige edities en trommelde de vegan runners op om zich ook in te schrijven voor de 10 km. Emile en Menno beschouwden het event als een gezellig trainingsloopje, maar die laatste liep alsnog een PR! Nieuwkomer Mathilde loopt uit zichzelf liever ‘s ochtends (net als Kitty), maar ontdekte dat ‘s avonds laat hardlopen ook erg fijn voelt. Het heeft iets heel sfeervols om door de bomen van het bos te merken dat de zon langzaam ondergaat terwijl je met honderden tegelijk naar de finish rent. Dat het aan de start een beetje fris aanvoelde, waren de runners al snel vergeten zodra ze waren ingelopen.

 

De Midzomernachtcross is goed georganiseerd met een ongedwongen sfeer. Naast de 10 km konden deelnemers ook kiezen voor 10 EM, 2 km of 5 km. Het parcours was grotendeels vlak met op verschillende punten personen van de organisatie die enthousiast aanmoedigingen uitten. Een fijn event, met hopelijk volgend jaar weer een veganistische afvaardiging!

Vegan Runners Nederland wordt mogelijk gemaakt door:
Wil je ons ook sponsoren? Klik hier!