Vondelparkloop 2020

Het was weer een mooie, zonnige dag waarop we 19 januari aan de start van de Vondelparkloop stonden. Intussen alweer het 5jaar dat we deze race met Vegan Runners Nederland lopen. Ondanks een paar uitvallers door blessures stonden we ook dit jaar weer met ruim 30 vegans aan de start.

 

Vondelparkloop 2020

Van tevoren hebben we kennisgemaakt en bijgepraat met de nieuwe en oude lopers, leuk om jullie erbij te hebben! Na het inlopen en het maken van de intussen welbekende groepsfoto ging het startschot. Hierop hebben we het Vondelpark gevuld met onze vegan runners shirts. Doordat je met deze race drie rondjes loopt in het Vondelpark konden toeschouwers continu vegan runners langs zien lopen. De aanmoediging van de supporter(s) hielp alle lopers dan weer om in mooie tijden over de finish te gaan. In alle teams zijn PRs gelopen en we hadden dit jaar zelfs bijna twee ladies-only damesteam, wie weet volgend jaar wel twee (of meer)!

Eén van de mannenteams heeft de 1eplaats op het podium nog mogen versieren om iedereen te laten zien dat vegans niet alleen goed kunnen koken en kletsen, maar ook heel hard kunnen lopen. Zo hebben we met onze grote aanwezigheid heel veel mensen kunnen showen dat vegan zijn en sporten goed samengaat, en dat het ook nog eens hartstikke gezellig is. Voor een sfeerbeeld van alle voorgenoemde zaken verwijzen wij jullie graag naar de foto-collage ;-).

Die gezelligheid hebben we zeker nog meegenomen naar de potluck achteraf in MKZ. Zodra iedereen de finish over was en het winnende team hun prijs in ontvangst had genomen zijn we richting MKZ gegaan waar iedereens kookkunsten op tafel werden gezet. Daar hebben we nog even nagekletst onder het genot van een uiteenlopend aanbod van hartig en zoet, soep, koekjes, salades, taart en ander heerlijk ‘konijnenvoer’

Vegan Runners Nederland wordt mogelijk gemaakt door:
Wil je ons ook sponsoren? Klik hier!