Eerste editie Bijlmer Run

In het hart van Amsterdam Zuidoost stonden we afgelopen 2 juli aan de start van de Bijlmerrun. Met onze twee teams liepen we een halve marathon in estafettevorm. Vier verschillende rondes die voerden ons mee door winkelcentrum de Amsterdamse poort, het Nelson Mandelapark en dwars door de woonwijk.

Bij het beeld van Anton de Kom verzamelden we waarna onze eerste twee lopers om 16.00 uur van start gingen vanaf het zonovergoten plein. Alle acht lopers hebben goed gelopen en er werd enthousiast aangemoedigd. Door de verschillende rondes kwamen de lopers steeds langs de start-finishlocatie. Naast het aanmoedigen werd er ook gezellig gepraat. Eén van onze teams heeft ook nog het hoogste treetje op het podium weten te behalen! Het Parool heeft daarop nog een interview met ons gehouden: https://www.parool.nl/amsterdam/de-bijlmer-run-laat-zuidoost-op-zijn-best-zien-je-hebt-hier-zoveel-meer-ruimte~b4038af4/.

Gefeliciteerd aan alle lopers van VRNL: Sander, Annemarie, Carlijn, Frederico, Niek, Jelle, Erwin en Emile.

Ook in de halve marathon zelf liepen vegan runners mee, waarbij John een derde plek heeft behaald. Ook Klaas heeft een verdienstelijke halve marathon gelopen. Al met al was het een gezellig evenement voor iedereen van beginnende lopers tot professionals. Na afloop kregen alle lopers een mooie medaille met verzetsstrijder Anton de Kom erop. Een mooie dag waar we volgend jaar graag weer aan meedoen!