Ultrafanaat Paula: langer, hoger, méér

Je hebt hardlopers die - naar volle tevredenheid - wekelijks hetzelfde rondje lopen én je hebt hardlopers die voortdurend hun grenzen opzoeken. Onze heldin Paula IJzerman behoort overduidelijk tot de laatste categorie. Zij is continu onderweg naar een nieuwe uitdaging. Meer kilometers, meer hoogtemeters en meer avontuur. De marathonafstand is al lang een gepasseerd station voor haar. Ultra's, dáár gaat haar hart sneller van kloppen. 

Ultrafanaat Paula: langer, hoger, méér

Eind mei reisde Paula af naar Schotland voor de Cape Wrath Ultra. Wat? Een achtdaagse etappeloop van 400 kilometer en 11.000 hoogtemeters door de Schotse Hooglanden. Pittig? Ja. Afzien? Ook. Genieten? Absoluut. Nu even lekker rustig aandoen? Echt niet! 

Vandaag, amper drie weken later, was ze terug in het Verenigd Koninkrijk. Niet voor een leuke citytrip, nee, voor de V3K Ultra in Wales. Een loop van ruim 50 kilometer over vijftien bergtoppen van 3.000 voet in het Snowdoniagebied.
"Dat kostte wel enige moeite, maar uiteindelijk kwamen mijn tijdelijke buddy Chris en ik dan toch over de finish gestoven. Mooie race, verschrikkelijk zwaar, het weer liet zich van zijn beste kant zien (dus mist op Crib Goch en zon op het laatste stuk), al met al heb ik afgezien maar ook vooral veel lol gehad", aldus Paula. 

Ongelooflijk! Wat een prestatie. Wij zijn er trots op dat je onderdeel uitmaakt van Vegan Runners Nederland, Paula. Geniet van alle avonturen die je nog te wachten staan! Wij volgen je met grote bewondering en respect.

Foto: Steve Ashworth

Vegan Runners Nederland wordt mogelijk gemaakt door:
Wil je ons ook sponsoren? Klik hier!