Geslaagde Ekiden Rotterdam

De marathonestafette, ook wel ekiden, is een populair evenement onder vegan runners. 

Geslaagde Ekiden Rotterdam

Eerder dit jaar deden we met een grote groep mee aan de editie in Zwolle. 'Wat daar kan, kan ook in Rotterdam!', dacht VRNL-lid Catarina. 

 

In maart deden we met 36 vegan runners mee aan de ekiden in Zwolle. Een groot succes; ons eerste team ging er met de overwinning vandoor. Dat (en de taart, gezelligheid en pannenkoeken) smaakte(n) naar meer.

 

Wat begon met een voorzichtige oproep op Facebook, eindigde met zes volle teams. Wekenlang zette Catarina zich in om alles in goede banen te leiden. Onze kampioene liep niet alleen een Japanse marathonestafette, maar speelde ook tot aan de wedstrijdddag sudoku op het hoogste niveau om de vrijgekomen plekken op te vullen. Met succes: zaterdag 2 juli stonden er 36 enthousiaste vegan runners in de Rotterdamse startblokken!

 

De dag begon met harde regen en files, maar al snel brak de zon door en kon het loopfestijn beginnen. De ene na de andere vegan runner racete over de atletiekbaan. Veelal in ons officiële shirt; een mooi gezicht! Na de finish (of voor sommigen al voor de start) was het tijd om lekker te eten. Vanuit het hele land waren lekkernijen meegebracht. Salades, bananenbrood, muffins, dadels, fruit: de verbrande calorieën zaten er in een mum van tijd weer aan!

 

Het was een zeer geslaagde dag. Alle lopers hebben het fantastisch gedaan en de sfeer was zoals gebruikelijk weer top. Het was de eerste keer dat een van onze leden een evenement organiseerde. Wat ons betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar. Je hebt het uitstekend gedaan, Catarina! Bedankt! Ook alle deelnemers en supporters willen we bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Jullie zijn toppers!  

Foto: Nous Davidse

Vegan Runners Nederland wordt mogelijk gemaakt door:
Wil je ons ook sponsoren? Klik hier!