NVV steunt Vegan Runners Nederland

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme en Vegan Runners Nederland zijn een samenwerking aangegaan.

NVV steunt Vegan Runners Nederland

Dankzij de financiële sponsoring van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) kan Vegan Runners Nederland (VRNL) investeren in haar merchandiseaanbod. Dit maakt het mogelijk om meer leden sneller van een officieel teamshirt te voorzien. Oftewel: meer vegan promotie op de atletiekbaan, op de weg en op de trails. “Wij zijn hier ontzettend blij mee. Dankzij de steun van de NVV kunnen we een kleine voorraad aanleggen en hoeven leden straks minder lang te wachten op hun shirts”, aldus Chantal Dute, mede-oprichter van VRNL.

 

Iedereen kan veganist worden

De NVV is een ledenvereniging, opgericht in 1978. De achterban is divers, met vegans van jong tot oud en van beginner tot doorgewinterde veganist. Afgelopen jaar mocht de vereniging haar 2000ste lid verwelkomen. De NVV heeft als doel het bevorderen van een veganistische leefwijze door middel van bewustwording en het bieden van praktische handvatten met initiatieven als de VeganChallenge, VEGAN Magazine en de Vegan Wiki. "Iedereen kan veganist worden en wij laten graag zien hoe. Als je vragen hebt over veganisme, kan je altijd bij ons terecht", aldus Debby van Velzen, communicatiemedewerker bij de NVV.

 

Veganisme promoten

De NVV en VRNL staan zij aan zij in hun missie om veganisme te promoten. Veganisme behoort tot het fundament van beide verenigingen. Onze lopers dragen hun keuze voor een diervriendelijke levensstijl met trots uit. Dit doen ze onder meer met artikelen, zoals shirts, bidons en sporttassen, uit de officiële merchandiselijn van VRNL. Met succes. Chantal: “Er zijn al meerdere hardlopers veganist geworden nadat ze ons in actie hebben gezien.” Niet vreemd, want we gingen al drie keer met de eerste prijs naar huis. Ook werden we tweede bij de Vegan Awards 2015 en 2016.


Doe mee!

Januari is de maand van goede voornemens. Zin om je aan te sluiten bij VRNL? Naast wedstrijden, organiseren we ook trainingen en etentjes. Je mag altijd langskomen om kennis te maken. Ons eerstvolgende evenement is de Vondelparkloop in Amsterdam op zondag 15 januari 2017. Voor meer informatie of aanmelden kun je contact met ons opnemen via info@veganrunners.nl.
Meer informatie over de NVV vind je op facebook.com/veganisme en www.veganisme.org.

Vegan Runners Nederland wordt mogelijk gemaakt door:
Wil je ons ook sponsoren? Klik hier!