Zo haal jij je hardloopgoals

Vegan roomijs, kaas en patat met zonder ei versus de voorjaarsmarathon. Wat is jouw doel voor 2017? 

 

 

Zo haal jij je hardloopgoals

Door Hannah van der Horst


Het begin van een nieuw jaar. Dé tijd dat we ons meestal voornemen die slechte gewoontes nu eindelijk eens af te leren en de goede weer op te pikken (minder vaak een patatje oorlog bij Smullers, meer lopen, je kent het wel...). Maar hoe pak je dat aan? Goede voornemens stranden vaak ver voordat we ze waargemaakt hebben, meestal omdat we de lat te hoog leggen en de kracht van oude gewoonten onderschatten. Ga dus goed na of jouw doel wel realistisch is en gun jezelf de tijd om ernaar toe te werken.

Inspireren
Een leuk hulpmiddel voor het behalen van je hardloopgoals is een vision board. Wij mensen zijn visueel ingesteld en als we ergens een plaatje bij hebben, zal het meer onze aandacht hebben. Met een vision board maak je letterlijk je doelen zichtbaar en zal het makkelijker zijn ze te behalen. Daarbij is het superleuk om er eentje in elkaar te zetten! Je kunt lekker gaan knippen en plakken en je vision board aan de muur hangen. Heb je daar geen zin in? Dan kun je ook via bijvoorbeeld pinterest.com een bord creëren door inspirerende plaatjes en quotes te verzamelen en bewaren. Het voordeel van zelf een vision board knutselen is dat je hem ergens in het zicht kunt plaatsen, zodat je hem elke dag wel een keertje ziet en je aan je doelen wordt herinnerd.

Ultieme doel
Begin met het op papier zetten van de doelen die je wilt behalen en ook hoe je je daarbij wilt voelen. Je kunt een bord maken speciaal voor hardlopen, maar je kunt het ook breder aanpakken en andere persoonlijke doelen meenemen. In het midden van het bord plaats je bijvoorbeeld het jaartal, met daarnaast een foto van jezelf waarop je je ultieme doel hebt bereikt (of plak je eigen hoofd op een foto van iemand anders), eventueel met een korte tekst of sleutelwoord. Daarna kun je je bord in verschillende categorieën indelen, zoals ‘gezondheid’, ‘voeding’, ‘krachttraining’, ‘hardlopen’.

Oreo’s
Gebruik de ene hoek om jezelf te motiveren gezonder te eten. Plaats vooral hetgeen dat je wél wilt eten. Als je Oreo’s met een kruis erdoor opplakt zal je er juist zin in krijgen, want onze hersenen zien gewoon de Oreo’s en negeren dat kruis (thanks brain). Gebruik een andere hoek voor je specifieke doelen voor het hardlopen, bijvoorbeeld eindelijk die 10km, (halve)marathon of ultra lopen. Zoek vervolgens plaatjes en quotes die jou inspireren om je doelen voor 2017 te halen en het knutselwerk kan beginnen. Versieren mag, maar als je meer een gewoon-is-gek-genoeg dan een glittertype bent, laat je bord dan lekker simpel. Het moet jou tenslotte aanspreken.

Plaats het bord op een plek waar je dagelijks langs loopt. Zo blijven je doelen vers in je geheugen en bereik je je goals in no time.

 

Veel plezier en vele kilometers toegewenst voor 2017!

Vegan Runners Nederland wordt mogelijk gemaakt door:
Wil je ons ook sponsoren? Klik hier!