Winterse training

Stuiteren en sprinten in het Amsterdamse Rembrandtpark, met pizza en arretjescake na. 

Winterse training

Vandaag hebben we het jaar sportief afgetrapt met een winterse training in het Rembrandtpark in Amsterdam. Een groep fanatieke vegan runners trotseerde de kou en natte sneeuw voor een lekkere training onder leiding van Emile.

 

Stuitersprongen 

Vanaf café Frieda liepen we op een rustig tempo naar het park. Daar stond Jean-Paul ons op te wachten, die vanuit Haarlem was komen lopen en dus al wat kilometers in de benen had. Na wat losmaakoefeningen, zorgden Emile's stuiter- en hurksprongen tijdens de loopscholing voor de nodige hilariteit. We horen graag of jullie hier morgen nog steeds om kunnen lachen ;-). 

 

Interne klok

Het hoofdprogramma van deze training bestond uit twee blokjes waarbij de lopers op gevoel op het juiste moment terug moesten keren. Chris en Boris bleken de beste interne klok te hebben. Het leuke van deze opdracht is dat snelheid niet belangrijk is. Iedereen met een goed gevoel voor tijd kan de winnaar zijn. De training werd afgesloten met een estafette. Het team van Jean-Paul ging er met de winst vandoor.

 

Prijzen

Terug in café Frieda warmden we ons aan heerlijke soja lattes, cappuccino’s, thee en andere drankjes. Emile nam het woord en bedankte Tessa voor haar werk voor Vegan Runners Nederland. Ze stopt helaas als bestuurslid, maar blijft natuurlijk een trouw en actief lid. Ook werd er gezongen voor de jarige Sjoerd én reikte Emile prijzen uit in ter plekke bedachte categorieën. Zo was Karin de beste supporter, droeg Jaymie het mooiste shirt en ging de prijs voor de mooiste actie tijdens de estafette naar Babat. 

 

Arretjescake

Trainen, koffie, thee; hartstikke lekker, maar hebben die lopers onderhand geen trek? Geen zorgen. Waar veganisten zijn is eten, dus al snel stonden de tafels vol eigengemaakte arretjescake, salade, pizza, pannenkoeken, empanada's energieballetjes, croissants en nog veel meer. Genieten! Alle verbrande calorieën zaten er in een mum van tijd weer aan. Na drie uur waren alle meegebrachte bakjes leeg, met speciale dank aan Jaymie.

 

Kortom, een geslaagde training en een heerlijke potluck. We willen de eigenaren van café Frieda graag bedanken voor de gastvrijheid. En natuurlijk onze lopers voor het harde werken en de gezelligheid. Graag tot de volgende keer! 

 

 

 

 

Vegan Runners Nederland wordt mogelijk gemaakt door:
Wil je ons ook sponsoren? Klik hier!