Vegan runners over de grens

Hummus, heuvels en hardlopen tijdens het eerste VRNL-trainingsweekend.

Vegan runners over de grens

Al maanden staat 4 augustus met grote groene stift omcirkeld in de agenda’s van 22 vegan runners. Het allereerste Vegan Runners Nederland Trainingsweekend is ‘on’. Marijn en Cynthia wilden de organisatie op zich nemen en pakten het grondig aan. Nabij Vaals was de setting voor een weekend eten, rennen, spelletjes en vooral ook veel lachen.

 

Typisch Belgisch

We verbleven in een geweldig landhuis in een prachtig heuvelachtige omgeving in Belgisch Limburg. De organisatie wist wat hardlopers nodig hebben: de twee koelkasten waren volledig gevuld met heerlijk eten. De soorten hummus waren niet op één hand te tellen, de vleesvervangers rezen de pan uit en de whole foods kleurden de gehele keuken. De apparatuur zoals de televisie en afwasmachine werkte typisch Belgisch... Bijzaak, want gelukkig konden we een Franse zender vinden die het WK Atletiek uitzond.

 

Voldaan

In de ochtend was het eerst lekker ontbijten om vervolgens de kilometertjes te rennen. Voor ieder wat wils; de fanatiekelingen, de relatieve beginners en de half-geblesseerden kwamen allemaal iedere dag weer voldaan terug. Voor een aantal hardnekkig geblesseerden was er yoga, waren er mooie wandelingen of avontuurlijke fietsritjes. In de middag werd er na een heerlijke lunch uitgepuft met rummikub, klaverjassen, badminton of een frisbee.

 

Traditie 

Kortom, een super weekend met grotendeels prachtig weer, goede trainingen en mooie, lieve mensen. Dit zou zomaar eens het begin van een nieuwe traditie kunnen worden. Wellicht ontstaan er zelfs nieuwe initiatieven; zo is er dit weekend gesproken over een ‘vegan runners letter rummikub weekend‘. We houden jullie op de hoogte... until then: keep running and stay nice.

 

Kijk voor de foto’s op onze Facebookpagina. Wij sluiten af met speciale dank aan Cynthia en Marijn voor de fantastische organisatie!

Vegan Runners Nederland wordt mogelijk gemaakt door:
Wil je ons ook sponsoren? Klik hier!