Wie zijn wij?

Vegan Runners Nederland verenigt hardlopers van alle niveaus met een veganistische levensstijl. Het team telt 200 leden uit heel Nederland. Van beginner tot ervaren atleet en alles daartussenin. Lidmaatschap is gratis.

Wie zijn wij?

Missie

Van ‘Veganisme is ongezond’ tot ‘Dierlijke eiwitten zijn onmisbaar’: iedere veganist kent de vooroordelen over zijn levensstijl. Zeker sporters moeten zich vaak verantwoorden. Nóg wel. Dat zal veranderen. Daar gaat Vegan Runners Nederland voor zorgen! Het is onze missie om veganisme al hardlopend op de kaart te zetten. Dit doen we hoofdzakelijk door met zo veel mogelijk leden deel te nemen aan wedstrijden. We organiseren ook trainingen en etentjes.


Visie

Wij geloven dat veganisme de toekomst is. Voor de dieren, het milieu, de planeet en de (sportende) mens. Plantaardige voeding is een geweldige energieleverancier en kan zorgen voor een snel herstel. Wij willen Nederland inspireren en laten zien dat veganisme, sport en gezondheid hand in hand gaan.


Leden
Iedere veganist die hardloopt kan lid worden. Snelheid en afstand zijn niet belangrijk. We lopen voor ons plezier en de promotie van veganisme. Een ongedwongen en gezellige sfeer kenmerkt het team. Wat de leden delen is hun liefde voor hardlopen en hun veganistische levensstijl. 

 
Vegan Runners Nederland accepteert geen enkele vorm of uiting van discriminatie of racisme van zowel leden als partners.

Veganisme
Veganisme is een manier van leven die ernaar streeft dieren geen leed toe te brengen. Veganisten eten, dragen en gebruiken geen dieren of producten van dierlijke herkomst. Denk hierbij aan vlees, vis, dierlijke zuivel, ei en honing. En ook aan leer, bont, dons, wol en suède. Wat eet een veganist dan wel? Heel veel! Denk aan groente, fruit, granen, kiemen, zaden, noten en peulvruchten. En hardloopkleding is gelukkig zo goed als altijd vrij van dierlijk materiaal. 
Vegan Runners Nederland wordt mogelijk gemaakt door:
Wil je ons ook sponsoren? Klik hier!